Savogrown alue

Elinkeinoelämä

Elinkeinoelämä Savogrown alueella on vilkasta ja monipuolista. Suonenjoen Mansikka on maankuulu. Alueellamme toimii vahvoja ensituotannon viljelijöitä ja maatilallisia. Alueemme tunnetuimpia kuluttujabrändejä on Maitomaan Suonenjoen maito.

Alueen vahvoja teollisuuden aloja ja yrityksiä alkutuotannon lisäksi ovat puutuoteteollisuus: Keitele Forest, Iisveden Metsä, Oy Finnish Laminated Timber Oy Ltd, Sepa Oy ja Sepon Kaluste sekä teknologiateollisuus: Arctic Machine Oy, Stainless Team Finland Oy, Morehouse Oy, PCM Technology Oy ja Ecomet Oy.

Koulutus

Alueemme tarjoaa hyvät, yhteisölliset peruskoulut ja lukioita löytyy Suonenjoelta, Rautalammilta, Vesannolta ja Pielavedeltä. Toisen asteen ammattikoulutusta lähialueillamme tarjoavat mm. SAKKY, YSAO, ESEDU ja POKE.

Asuminen ja vapaa-aika

Savogrown alue on halutuin paikka asua monessa mielessä. Kaunis luonto ja hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet ovat kaikkien saavutettavissa. Retkeilypaikkoja on paljon, Rautalammilta löytyy mm. Etelä-Konneveden Kansallispuisto (http://www.luontoon.fi/etela-konnevesi).

Asumispalvelut ovat toimivia, tontteja ja taloja on myynnissä kohtuullisesti. Lisäksi asumisen palveluita kehitetään aktiivisesti Future Savo -hankkeessa.

Erikoisuudet 

Alueemme tarjoaa monia mielenkiintoisia kesätapahtumia:

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit http://www.mansikkakarnevaalit.fi

Vesannon Reino Futis MM-kilpailut – www.mmreiska.fi

 

Rautalammin Pestuumarkkinat – https://www.rautalampi.fi/koe-ja-nae/tapahtumat/pestuumarkkinat/

Pielaveden Muikkufestivaalit – https://www.muikkuvestivaalit.fi/

 

Tervossa on Festarit Rannalla. http://www.kotirannalla.fi/festaritrannalla/

 

Lisää tapahtumia löytyy www.visitsavo.fi  -sivulta.

 

Keitele, www.keitele.fi
Pielavesi, www.pielavesi.fi
Rautalampi, www.rautalampi.fi
Suonenjoki, www.suonenjoki.fi
Tervo, www.tervo.fi
Vesanto, www.vesanto.fi