Kuopion alue

Elinkeinoelämä

Kuopion alueen vahvuus on monipuolinen elinkeinoelämä. Alueelta löytyy niin teollisuutta, merkittäviä palvelualan työllistäjiä kuin terveysteknologian edelläkävijäyrityksiä. Kuopio on merkittävä keskittymä erityisesti terveys-, hyvinvointi- ja cleantech-aloilla.  Yhteensä alueelta löytyy yli 7000 yritystä ja työpaikkoja noin 60 000.

 

Koulutus

Savilahden alueella Kuopion keskustan kupeessa on koulutuskeskittymä, jonka merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Jo nyt alueella sijaitsee Itä-Suomen yliopiston kampus sekä suurin osa Savonia ammattikorkeakoulun toiminnoista. Uusien tilojen valmistuttua alueelle muuttaa myös Savon ammattiopisto. Lukiotason koulutusta on tarjolla useammassa oppilaitoksessa, joista osa on erikoistunut esimerkiksi liikuntaan tai musiikkiin ja tanssiin.

 

Asuminen ja vapaa-aika

Kaupungin tavoitteena on ollut vähintään 800 uuden asunnon valmistuminen vuosittain, mikä on toteutunut hyvin. Uudisrakentaminen painottuu keskeiselle kaupunkialueelle mutta tonttitarjontaa löytyy myös maaseututaajamista. Siilinjärven asuntotarjonta on pientalovaltaista. Uusia asuntoja kuntaan valmistuu 100-120 vuosittain.

Kuopion ja Siilinjärven useat urheiluseurat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Kulttuurinystävälle löytyy myös laadukasta tarjontaa niin teatterin, musiikin kuin tanssin parista. Aluetta ympäröivä luonto järvineen tarjoaa myös upeat mahdollisuudet liikuntaan ja rentoutumiseen.

 

Erikoisuudet

Suomen ensimmäiset sähköiset kaupunkipyörät tulevat käyttöön toukokuussa 2019.